How-to: Lettersets plakken

1. Het prepareren van de band

Het prepareren van de band is van essentieel belang voor een goede hechting. Het preparen kunt U het beste doen met ontvetters zoals bijvoorbeeld aceton, terpentine of wasbenzine. Wrijf met een doek, gedoopt in de ontvetter, net zo lang op de te monteren plaatsen totdat er geen/minimaal vuil meer afzet op de doek. Verwijder tevens alle bandhaartjes die in de weg komen te zitten.

 

 2. Aanbrengen van de lijm op de letters

De letters zitten voor U geplakt in de juiste radius op een transparante folie. Dit vereenvoudigd het proces voor U enorm. Breng een minimale lijmlaag aan op de achterkant van alle letters van een set. Let er hier vooral op dat de gehele letter worden aangestipt zodat de letters in zijn geheel strak tegen de band zullen plakken. De letter hoeft niet volledig te voorzien zijn van lijm. Houdt een beetje ruimte vrij aan de rand zodat de lijm er niet onderuit gaat kruipen. Indien teveel lijm is aangebracht zal dit tijdens montage onder de letter vandaan kruipen en voor een slordiger resultaat zorgen. Hierbij bestaat het risico dat de letter aan de transport folie wordt gelijmd. Als U dan de folie verwijdert trekt U de letter kapot...

 

3. Het aanbrengen van de letters op de band

Als alle letters van een set voorzien zijn van lijm breng de letters voorzichtig aan op de gewenste plaats op de band. Zodra er contact is geweest tussen de letters en de band probeer dan niet meer te schuiven. Druk de letters gedurende 30 seconden stevig tegen de band aan en dan kunt U ze loslaten.

 

4. Folie verwijderen

Nu de letters zijn aangebracht kunt U vrij direct de folie verwijderen. Zo voorkomt U dat onverhoopt de folie vastgelijmd wordt aan de letters. Ongeveer 1 minuut na het aanbrengen van de letters kunt U de folie voorzichtig verwijderen. Dit is sneldrogende lijm en de letters blijven op de band plakken. Trek onder een hoek van 90° de folie rustig los. Mocht een letter los komen kunt U deze met een vinger tegen houden.

5. Wachten

Nu de letters gelijmd zitten moet U wachten totdat de lijm volledig is uitgehard. Na ongeveer 3 uur is de lijm volledig droog en kunt U gaan rijden. Veel plezier!