How-to: Lettersets plakken

1. Het prepareren van de band

Het prepareren van de band is van essentieel belang voor een goede hechting. Het preparen kunt U het beste doen met ontvetters zoals bijvoorbeeld aceton, terpentine of wasbenzine. Wrijf met een doek, gedoopt in de ontvetter, net zo lang op de te monteren plaatsen totdat er geen/minimaal vuil meer afzet op de doek. Verwijder tevens alle bandhaartjes die in de weg komen te zitten.

 

 2. Aanbrengen van de lijm op de letters

De letters zitten voor U geplakt in de juiste radius op een transparante folie. Dit vereenvoudigd het proces voor U enorm. Breng een minimale lijmlaag aan op de achterkant van alle letters van een set. Let er hier vooral op dat alle randen en hoeken worden nagegaan zodat de letters in zijn geheel strak tegen de band zullen plakken. Indien teveel lijm is aangebracht zal dit tijdens montage onder de letter vandaan kruipen en voor een slordiger resultaat zorgen.

 

3. Het aanbrengen van de letters op de band

Als alle letters van een set voorzien zijn van lijm breng de letters voorzichtig aan op de gewenste plaats op de band. Zodra er contact is geweest tussen de letters en de band probeer niet meer te schuiven. Druk de letters 30 seconden stevig tegen de band aan en dan kunt U ze loslaten. Wrijf in de minuten hierna over alle letters in alle richtingen. Wrijf hierbij van binnen naar buiten zodat ook de randen netjes afsluiten.

 

4. Wachten

Nu de letters zijn aangebracht kunt U verder gaan met de volgende letterset. Na ±30 minuten kunt U transportfolie lostrekken onder een hoek van 45°. Laat het voertuig voor een nacht stil staan om de lijm goed te laten harden. De volgende dag is de lijm droog en kunt U gaan rijden.